Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

BenvingudaL’Escola de Formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya té uns trets identificatius molt arrelats: és participativa, de base voluntària, dinàmica i vivencial, territorial i descentralitzada i transformadora, fomenta el creixement personal, el treball en equip, la relació amb la natura i l’esperit crític, alhora que parteix de l’experiència i el coneixement particular de cadascun dels nostres alumnes.

El curs passat vam aconseguir cobrir tota la demanda formativa dels/de les caps, duent a terme fins a 47 cursos i monogràfics, impartits per 182 formadors/es, formant d’aquesta manera a més de 1.000 joves.

Les formacions ofertes per l’Escola van des dels títols de monitor/a i de director/a de lleure infantil i juvenil fins a més de 10 formacions específiques que aprofundeixen al màxim temes d’interès per les persones que s'estan formant, com per exemple el gènere o l'orientació i l'astronomia.

La nostra Escola és dinàmica i, per tant, està en constant transformació i evolució: durant aquest curs hem estat treballant l’Estil d’Escola, per tal de fer-la més identitària i millorar-ne la seva qualitat. Ha sigut un treball coral, fet a partir del claustre de formació del qual formen part tots els nostres equips de formació voluntaris.

A més, enguany presentem la nova cara del nostre espai web, amb una estructura de la pàgina repensada perquè tothom pugui conèixer la nostra escola i, alhora, sigui una plataforma útil pel treball diari en les formacions, tant pels/per les alumnes com pels equips de formació.

Ens en sentim orgullosos/es de l’Escola perquè la fem entre tots/es, perquè hi dediquem moltes hores i perquè donem el millor de nosaltres mateixos/es per a garantir una escola de qualitat, adequada a les necessitats dels voluntaris/es de l’entitat i a les del nostre entorn, per deixar, en definitiva, el món millor del que l’hem trobat.Àmbit de Mètode i Formació